Regnskabskonsulent

Interim assistance i København og Nordsjælland

“Barsel er fantastisk … bare ikke lige i bogholderiet”.

Holder dine medarbejdere af dig som leder, så tror jeg også godt, de ville ønske at få en stabil medarbejder ind til at afløse deres opgaver i den periode, de er væk, hvis der er behov for det.

Noget af det værste er at være væk fra sin plads og vide, at bunkerne bare vokser. Det giver stress.

Derfor er mit råd: Lej en bogholder!

Jeg har mulighed for at komme til jer, arbejde i jeres økonomisystem og hjælpe med alsidige opgaver i forhold til regnskab. Om det er grundet planlagt fravær, et pludseligt opstået behov eller periodevis.

Min baggrund i revision, mange års bred erfaring med regnskab og controlling og flere års erfaring som konsulent gør, at jeg har nemt ved at sætte mig ind i nye opgaver.

Jeg nævner ikke tidligere kunder, selvom jeg er stolt af at have arbejdet for Danmarks største og bedste indenfor ejendomsporteføljer, fotografi, software, medier, treasury services og shipping. Du kender helt sikkert nogle af dem.

Hvad mener jeg præcis med at være konsulent?

Som konsulent kommer jeg ind i din virksomhed med kompetencer som din virksomhed måske mangler for en periode, eller fast.

Du får en faktura for den tid jeg bruger på at servicere din virksomhed på lige fod som andre service leverandører. Som leverandør refererer jeg til den der har bestilt og underskrevet samarbejdsaftalen, og praktisk ansvar (f.eks for de daglige opgaver) kan stadig ligge hos den daglige leder i økonomiafdelingen.

Hvad koster en konsulent?

Det er almindeligt i branchen at have forskellige satser for forskellige kompetencer på konsulenter, der sendes afsted til udlån.

Priserne afspejler risikoen ved midlertidige opgaver. Der skal spares op til ledighed – til forskel fra en regnskabsmedarbejder der sidder med et outsourcet regnskab og selv kan planlægge sin tid med sine faste kunder.

Jo bredere kompetencer, specialistviden og erfaring medarbejderen har, jo højere pris.

Hvad er forskellen?

Efter at have været i Danmarks største konsulenthus kan jeg rapportere de umiddelbare forskelle:

  1. Har du et behov, jeg ikke kan løfte, finder jeg en, der kan, og jeg belyser altid de områder, der kan være udfordrende.
  2. Jeg bruger flere penge på efteruddannelse end de største konsulenthuse.
  3. Jeg har som selvstændig en større interesse i, at du som kunde får størst muligt udbytte af mit besøg.

Viden

Det drejer sig om min opdaterede viden om det lovgivningsmæssige på regnskabsområdet, som ikke er altfavnende, men relevant for det arbejder jeg oftest sidder med. Det drejer sig om hvilke opgaver der skal løses, i forhold til afstemninger, deadlines, hvilke værktøjer der skal bruges og meget andet. Med nye opgaver kan der være ny viden der skal opsøges, og der ved jeg af erfaring hvor jeg skal finde det.

Finansbogholderi, debitorbogholderi og kreditorbogholderi. Opdateret momsviden og meget andet.

Erfaring

Det drejer sig om, at jeg rent praktisk har været igennem arbejdsopgaverne før, og derfor ved jeg allerede, før jeg starter opgaven, hvor eventuelle faldgruber og genveje ligger. Dette sikrer en bedre opgaveløsning. 20 års erfaring med næsten alt inden for regnskab.

Tid

Jeg har i omegnen af 1.400 timer til rådighed om året. Alle omkostninger skal dækkes ind på disse timer, og det er også her, der skal tjenes penge, spares op til udskiftning af værktøjer og meget andet. Du bliver ikke faktureret for mine pauser, mine ferier, min sygdom og på helligdage, for da er jeg ikke på dit kontor. Til gengæld kan det forventes, at jeg indhenter en anden ressource til at dække for mig i tilfælde af længerevarende sygdom eller ferie.

Priser

Jeg udfører bogføringen af dine bilag online i cloudbaserede økonomisystemer eller kommer hos dig og udfører forskellige opgaver.

Ydelse Beskrivelse Timepris ex moms
Lej en bogholder Et par års generel økonomierfaring og berøring med både finans- debitor- og kreditormoduler. Typisk tastearbejde, lettere bogføring, arkivering og diverse lettere ad hoc-kontorarbejde, simple afstemninger. 595,-
Lej en senior-bogholder Alle opgaver vedrørende bogholderi med mange års erfaring. Kan indgå i teams, vurdere materiale kritisk, foreslå forbedringer, arbejde selvstændigt, opsøge svar og håndtere det meste ad hoc-arbejde selvstændigt, afstemninger, processer til månedsluk mv. Selvkørende efter kort oplæring. 795,-
Lej en controller Afstemninger, kontroller, gennemgang af regnskab, KPI’er/måltal og lignende. 995,-
Lej en underviser Få en senior-bogholder ud til dig med henblik på at gøre dig selvkørende med dit eget regnskab, og køre det fremover med et minimum af fejl, eller at undervise dine medarbejdere i dit specifikke økonomisystem. 1.195,-
Kørsel Pris inkl køretid, parkering og evt. bro pr. km. 25,-

Lidt om økonomi systemer

De har udviklet sig!

Jeg har arbejdet med regnskab og økonomisystemer siden 1999. Men min indlæring startede allerede i midten af 80’erne med en mor, der var revisor og et helt nyt system fra Damgård Data på en 486’er med monokrom skærm til over 100.000 kr. dengang. Jeg var imponeret!

Dengang var der store forskelle, og det var besværligt (dyrt) at få det rette system og finde en til at betjene det. IT var nyt og dyrt.

Problemstillingen er nogle gange den samme med de systemer, vi har i dag – at finde den rette person til det rette system.

Jeg har arbejdet med mange systemer gennem årene og kan derfor hurtigt sætte mig ind i dem. Min revisorbaggrund giver mig desuden mulighed for hurtigt at forstå, hvordan systemet er bygget op.

Indkørsel er minimal.

Jeg har også stor erfaring med procesbeskrivelser, automatisering og digitalisering, og jeg har en naturlig interesse for IT.

Navision

Concorde

C4, C5

Winfinans

Summasummarum

Microsoft Axapta 2012

SAP

Visma Business

Visma E-conomic

Danløn

Dataløn

DOS

Windows 3.1

Windows 95

Windows ME

Windows 8

Windows 10

Outlook

Excel

Word

Menu