Kradser krisen?

Staten kom med nødpakke til små iværksættere den 18. marts 2020 i forbindelse med Corona / Covid-19.

Vi ser næsten dagligt opdateringer om hvad det har af betydning, både for vore kunder men også for andre som står udenfor vores kundeportefølje.

For forretningsdrivende kræver det ren likviditet at komme igennem krisen – her er 5 råd som du kan gøre lige nu for at hjælpe dig selv.

Stoisk Logo - Corona update

 • Kontakt alle kreditorer, bankforbindelser og realkredit-institutter – for at høre om du kan skubbe betalingsfristerne – jo længere jo bedre.
 • Fakturer alt hvad du kan så hurtigt som muligt, så du får penge i kassen nu og ikke senere.
 • Log ind på SKATog juster dine indkomstforhold så de matcher det forventede indkomstniveau for hele året, også hvis der er et underskud.
 • Kan du sælge nogle ydelser (afhængig af din profession og sundhedsfaglige risiko profil), så søg ind i lokale facebook grupper og skriv hvad du kan hjælpe de lokale med for at øge salget, såfremt du må. Opslag i grupper er oftest gratis (det kræver ikke altid boost via Facebook profilen at reklamere for ens virksomhed), men der kan være gruppe restriktioner på reklamer.
 • Sørg for at dit regnskabsmateriale er i rigtig god stand så det er nemt for dig selv, at finde relevante bilag hurtigt og forbered opgørelser over salg mv.

Vi fordeler arbejdet for vore kunder

 • De af kunderne der selv kan finde ud af at indhente dokumentation gør det, og vi kan rådgive i forhold til de specifikke dokumenter der er krævet (lige nu afventer vi rent konkrete arbejdslister, men der bliver opdateret løbende til branchen som de bliver frigivet).
 • STOISK kan assistere med forarbejdet med indhentning af dokumentation og klargøring af materiale til revisor, på den måde kan de hurtigere komme igennem de checklister der er krævet i forbindelse med afgivelse af revisorerklæring, og holde omkostningerne på et rimeligt niveau for alle.
 • Der er indgået samarbejde med en godkendt revisor omkring de dele af opgaverne som kræver revisor erklæring fra godkendt revisor, og en arbejdsfordeling – vi kan hjælpe med forarbejdet og revisor kan lave en ISA 805 erklæring.
 • I mange tilfælde kan man få kompensation for disse omkostninger.
 • Der søges først og erklæres efter, så det er ikke noget arbejde vi skal gøre nu og her, vi har tid til at få forberedt tingene.
 • Husk at likviditet er oftest et behov før man tror det er et behov.
 • Kan du allerede nu danne dig et overblik over om din virksomhed kan overleve eller ej, så er det en fordel. Konkurslovene er meget vidtrækkende om man skal trække det kort på sigt. Kan man undgå det, så bør man, og der er tid en faktor. Ved du nu at du har for lidt til at overleve, så luk først og fortryd bagefter. Det er bedre at ride stormen af på dagpenge eller kontanthjælp, end at stå i en situation hvor du skal håndtere  konkurs og tab af hus mv. – og også være på dagpenge eller kontanthjælp.

Læs mere om hvordan du skruer et privatbudget sammen her

Branchen forventer at mange kommer til at søge kompensationer, og der vil være en del ekstra arbejde i det for alle – både indehavere og eksterne professionelle. Og vi har stadig en eksisterende arbejdsbyrde der også skal afvikles inden for de deadlines der ikke bliver rykket ved – moms, lønsum, skat osv.

Søg mere information om kompensationer mv. her:

Hjemmeside: https://www.fm.dk/

Læs om de seneste nyheder og tiltag på den økonomiske side fra regering og folketing.

Du kan ligeledes finde faktaark omkring de forskellige ordninger, så snart de er udarbejdet.

 

 

Hjemmeside: https://virksomhedsguiden.dk/

Læs om hjælpepakker og forholdsregler.

Glimrende overblik og en masse viden.

 

Hjemmeside: https://smvdanmark.dk/

Læs om hjælpepakker især med fokus på små og mellemstore virksomheder (SMV).

Hjemmeside: https://www.danskerhverv.dk/

Læs om hjælpepakker mv.

Bredt fokus på hele erhvervslivet.

Menu